​Per tu, que vas estudiar primària en una prefabricada

No m’agrada utilitzar les meues experiències per donar lliçons, però pel que sembla es pressuposa en els socialistes una casta que per la meva casa, mai vam veure.
He anat a diversos col·legis, he anat d’aquí cap allà tant com els meus pares, treballadors, d’aquests treballadors que fan fora 14 hores en una cuina de sis metres quadrats amb sis treballadors.

A la Comunitat Valenciana, on la paella i la corrupció la broden, vaig anar a tres col·legis i a un institut.

Al Poble Nou de Benitatxell, on només es feia classe en valencià (així sóc ara una bilingüe de pro i em paguen un plus que no té res de plus en un treball precari) estudiava en una prefabricada (perquè nosaltres no ho dèiem barracons).

Allà a l’hivern amb les pluges teníem goteres, el sistema de mur cortina que s’estilava a les finestres deixava passar poca llum i havíem d’estar amb el fluorescent tot el dia, i de ventilació poca, per no dir que l’aire condicionat només valia per fer bonic perquè no recordo que s’encengués mai.

Menjàvem a mig dia en un bar amb qui s’havia fet una subcontracta. Així teníem primària i Formacion Professional “això volem per a vosaltres”.
Quan vaig passar a Teulada, anava a un col·le dels de veritat, però segons creixies t’espabilaven, et passaven al pati de dalt, a les prefabricades. Per sort aquestes només les trepitjava la meua classe quan anàvem a Francès, com teníem una companya que necessitava una cadira de rodes i un caminador per moures, ens van posar al magatzem, que li poses la pissarra i ni te n’adones que això no és un aula.
L’institut de Benissa era d’estrena, per això ens estranyava que tingués esquerdes i que els cotxes dels professors ocupessin mig pati.
Anys han passat, no molts per sort, em queda molt de jove encara. Però no d’ingenua, ni a mi ni a molts d’aquells companys que van estudiar amb mi en els barracons. Gràcies a facebook podem saber que ha estat de nosaltres, i la veritat, és que ens van venjar bé del Partit Popular que anava dopat a les eleccions gràcies a les nostres prefabricades.
Mitjançant el Diario.es i de la Cadena Ser ara sabem que les campanyes electorals que es feien al Port potser tinguin alguna cosa a veure amb els nostres col·legis. Es van adjudicar contractes a ofertes temeràries en preus baixíssims que després es multiplicaven fins a un 40 per cent i passaven a les arques del Partit Popular, suposo que a la Arca B subprima, ja no ens deixen que Bárcenas ens ho expliqui i Rita encara no s’atreveix a explicar-ho, Camps encara continua buscant la factura de les americanes que es va oblidar en el tint.

No ens volien a les aules, ens volien posant canyes i gambes.

Potser no hàgim aconseguit entrar en un Consell d’Administració, tenir l’últim model d’Audi, o una hipoteca a 40 anys que ens permeti un pis amb tarima flotant i dutxa efecte pluja. Però els hem guanyat la batalla. Ens van treure de les aules i ens van deixar sense biblioteques, i tot i així els vam vèncer, fins i tot hi ha per aquí alguns que salven vides al voltant del món, dissenyen noves ciutats, es preparen per als cossos tècnics de l’Estat, i han arribat a l’excel·lència educativa en les universitats públiques espanyoles a força de beques cada vegada més antisocials.
Fins i tot el xaval de 23 anys que va amb el vot del PP valencià preparat de casa el cap de semana que torna de la Universitat al poble, també li ha guanyat la batalla a l’administració Zaplana / Camps, si xaval, a tu també et volien gilipolles i els has dit que no ho seràs .

Per mi i per tots els meus companys, per ells primer, perquè no es van rendir, us mereixeu molt més del que ens han ofert.

Per a tu, per a tots aquells que vau estudiar primària en un barracó, enhorabona.

PD: i també als de la secundària, els de la FP, els que no vau tenir mai biblioteca, i als que els vos van enganyar amb els diners ràpid de la construcció i vos van deixar sense futur però us heu apuntat a l’escola d’adults, enhorabona.

Anuncios
Los comentarios están cerrados.
A %d blogueros les gusta esto: